RHEINZINK

PATINA LINE – Élő anyag                                                                                                                               Árlista letöltése          

 

csm_24102012_rheinzink-prepatina-composing_min_7c764f5b4e

 • természetes anyag
 • természetes patina képződés
 • hosszú élettartamú és karbantartás mentes
 • 100 %-ban újrahasznosítható
 • ellenálló a különböző időjárási hatásokkal szemben
 • törésbiztos és fagyálló
 • előpatinásított felületek:  blue-grey és graphit-grey színekben
 • bádogos-barát anyag – profilozható, alakítható, ívesíthető
 • lemeztáblák és -szalagok széles választékban
 • komplett ereszcsatorna-rendszer
 • alkalmazható tetőn, homlokzaton, csapadékvíz-elvezetésnél és szegélyezésekben is

 

RHEINZINK-PATINA LINE

Valamennyi RHEINZINK-titáncink termék kielégíti az EN 988 szabványt és a TÜV Rheinland QUALITY ZINC szint követelményeit.  A PATINA LINE termékcsoport tábla- és szalaglemezei bright rolled (natúr), blue-grey és graphit-grey felülettel egyaránt elérhetőek.

A RHEINZINK-prePATINA lemezek a környezeti hatások hatására idővel egy természetes kékesszürke vagy grafitszürke színre patinásodnak le. A bright rolled (natúr) lemez felületén az azt védő, természetes úton kialakuló cink-karbonát réteg „összenövéséből” egy szürke patinás, antikolódott árnyalat alakul ki. Az előpatinásítási eljárás során a természetes úton patinásodott lemez színe már a gyártás során létrejön. Mivel ebben az esetben nem valamiféle bevonatról van szó, így az abból eredő hátrányok sem jelentkeznek.

A tengerparti területeken a RHEINZINK PATINA LINE termékcsoportba tartozó anyagok felületén a sós levegőből fehéres lerakódás jelentkezhet. Ezért az ilyen klorid tartalmú levegőben a felület természetes patinája valamivel világosabbnak tűnik. Ez a lerakódás nem a patina saját színe, mindazonáltal a sós lerakódás beépülhet a RHEINZINK lemezek természetes úton kialakuló felületi védőrétegébe, ami leginkább a RHEINZINK prePATINA graphite-grey lemezek sötétebb felületén válik érzékelhetővé. A lemez élettartama ezáltal nem válik rövidebbé – sem a tetőkön, sem a homlokzatokon, sem más épületrészen. Azokon a területeken azonban, ahol inkább kéntartalmú szennyezett levegő van jelen (pl. városokban, az ipari és a kipufogógázok okozta szennyeződés miatt), ott a patina védőréteg a szokásosnál kicsit sötétebb lehet.

A RHEINZINK-prePATINA termékcsoport bright rolled (natúr) és blue-grey felületű tábla- és szalaglemezei igény esetén védőfóliával is rendelhetők. A RHEINZINK-prePATINA graphit-grey felületű lemezeket mindig védőfóliával szállítjuk. E termékcsoport részét képezi a RHEINZINK-ereszcsatorna-rendszer, valamint a RHEINZINK-tetőfedő és homlokzatburkolati rendszerek is. Egyes esetekben egyedi méretű szegélyező profilok is rendelhetők, mind tetőfedéshez, mind homlokzathoz.

 

 

Ereszcsatorna rendszerek