Galeco DECOR

decor

 

Árlista letöltése

 

A siding típusú dekoratív ereszalja a tető vízelvezető rendszerének burkolását szolgálja az épület külső falán. Alkalmazása gyorsan és egyszerűen szebbé teszi az épület külső megjelenését.

Kis súlyának köszönhetően bármilyen szerkezetekre felszerelhető. Időjárási viszonyokkal szembeni ellenállóképessége és a karbantartás szükségességének hiánya “évekig tartó mosolyt” varázsol az arcokra.

Elemek:

 

 

 

Telepítés

  • A Galeco DECOR ereszalja rendszer a szarufák alá, min. 25 x 50 mm nagyságú falécekre szerelhető.A falécek szárazak, impregnáltak legyenek, és a köztük lévő távolság nem haladhatja meg a 40 cm-t.
  • Az ereszalja rendszer 5°C fölötti hőmérsékleten szerelhető fel.
  • A “J” típusú szerelőleceket a tetőeresz teljes hossza mentén kiszintezett lecekhez kell rögzíteni min. 20 mm hosszú és 8 mm fejű rozsdamentes acélszögek segítségével. A szögeket a falécbe merőlegesen, a szerelőlyuk közepébe verjük, körülbelül 1 mm helyet hagyva a szög feje és léc nyílása között, hogy biztosítsuk az elem termikus mozgását. Az egyes szögek közti távolságnak körülbelül 30 cm kell lennie.
  • A megfelelő szélességűre vágott ereszalja paneleket a felszerelt “J” típusú szerelőlécekbe csúsztassuk homlokzattal merőleges irányban. Az egyes paneleket behelyezésük után zárjukkal az előzőleg behelyezett panel zárjához kell rögzíteni.
  • Ajánlott, hogy minden harmadik panel perforált legyen, ezzel is biztosítva a tető és eresz optimális szellőzését. Az ereszalja paneljeit szögekkel a lecekhez kell erősíteni.