Gerard

TERMÉKELŐNYÖK:

Könnyű súly a fejünk felett

A Gerard tetőcsalád 7 kg/m2 súlyával az egyik legkönnyebb tetőfedő anyag. Hogy ennek miért van jelentősége?
Míg a GERARD tetőcsalád esetében csak ez a pillesúly nehezedik állandó terhelésként a tetőfedő anyag alatti ácsszerkezetre, addig a legtöbb beton- és kerámiacserép esetén a nagy súly miatt ez kb. hatszor nagyobb terhelést jelent. A GERARD tető választásával kis súlyából adódóan jelentős megtakarítás érhető el a fa tartószerkezetben és ennek következtében az építési költségekben is, különösen olyan fában szegény országban, mint amilyen Magyarország.

Szél- és viharálló

A Gerard tetőcsalád a legextrémebb időjárási körülményeknek is ellenáll. Az elemeket még az orkánerejű szél sem képes kiemelni a tetőből, köszönhetően különleges profil-kialakításuknak és rendkívül szoros egymáshoz kapcsolódásuknak, valamint egyedülálló, vízszintes rögzítési rendszerüknek. Vízzáró tulajdonsága kiemelkedő, kiválóan viselik a hó nyomását, és nem tesz kárt bennük a jég és a fagy sem.Az egyre szélsőségesebbé váló időjárási körülményeinket figyelembe véve nagyon fontos az általunk kiválasztott tető időjárás-állósága.Nagyon sokan esünk abba a tévhitbe, hogy ha egy tetőfedő anyag könnyű, akkor azt könnyen lefújja a szél. EZ TÉVEDÉS!A Gerard tetőcsalád egyedi módon vízszintesen, vagyis az elemek orra felől rögzítik. Minden elem szorosan egymásba kapaszkodik és 8 ponton, megmozdíthatatlanul rögzítésre kerül. Ez a rögzítési mód megakadályozza a beázást, valamint garantálja, hogy a Gerard tetőcsalád még szélsőségesen erős szélviharok, hurrikánok, tájfunok esetén se mozduljon ki a helyéről. Sőt, még felhőszakadás és hóvihar esetén is biztonságot nyújt a beázás ellen.Más tetőfedő anyagok esetén függőlegesen rögzítik a tetőcserepeket, vagy egyszerűen csak a cserép súlyát használják fel arra, hogy a tetőcserepeket a helyükön tartsák. Ez azzal a jelentős veszéllyel jár, hogy az erős szél kiemelheti a tetőcserepeket a helyükről. Ez a Gerard tetőcsalád esetén elképzelhetetlen!

 

Jégverés ellenálló

A Gerard tetőcsalád szélsőséges időjárási viszonyok között is kiválóan viseli a hóterhet.Jégverés esetén a Gerard tetőn még a 3cm-es jégdarabok sem képesek sérülést okozni. A nagyméretű, pld. 9 cm-es jégdarabok már okozhatnak kisebb horpadásokat a tetőn, de továbbra sem károsítják a felületi bevonatot, vagy az acéllemezt, ennél fogva a Gerard tetőcsalád időjárás-állósága megmarad.

 

Hó ellenálló

A Gerard tetőcsalád szélsőséges időjárási viszonyok között is kiválóan viseli a hóterhet.Sem a hó, sem a fagy, de még a jég sem képes lekoptatni a felületi kőbevonatot, vagy az alatt lévő egyéb bevonatokat. Az elemek felületén lévő kőzúzalék megtartja a havat a tetőn, amíg a hő természetes és biztonságos (csúszásmentes) módon, lassan le nem olvad róla

 

Tűzálló

A Gerard tetőcsalád világszerte teljesítette a szigorúbbnál szigorúbb tűzállósági vizsgálatokat. Tűz esetén az éghetetlen acél alaplemez és a felületi bevonat megakadályozza a láng szétterjedését. A Gerard tetők pillekönnyű természetüknél fogva számottevően csökkentik a tetők beomlásának veszélyét.

Zajcsökkentés

A Gerard tetőcsalád felületén levő kőzúzalék, valamint az elemek szoros egymásba illeszkedése minimalizálja az eső okozta zajt, vagyis a tetőn nem kopog az eső.

TERMÉKVÁLASZTÉK:

Árlista letöltése

Gerard® Klasszikus

A Gerard Klasszikus profil a modern építészeti követelményeknek megfelelően egy markáns, rusztikus, kevésbé lágy profil, mely forma megtervezésekor a tervezőmérnökök arra is figyeltek, hogy a már eddig is roppant erős profilt még erősebbé tegyék.

 

 

 

  Elérhető színek:

Vörös, Toszkána, Firenze, Ezüstszürke, Kék, Smaragdzöld, Kávébarna, Antracit, Tölgy, Zöld, Őszi levél, Vörösbarna

 

 

Gerard® Diamant

 

A GERARD DIAMANT tető nemcsak hogy meg fogja védeni Önt és a következő generációkat kiállva a legszélsőségesebb megpróbáltatásokat, de 10%-kal nagyobb méretének köszönhetően, egyúttal jelentős mennyiségű pénzt is megtakarít Önnek a kivitelezési idő, és egyéb tetőfedési költségek csökkentésén túl.

 

 

 

  Elérhető színek:

Sötétszürke, Mélyfekete, Vörös, Firenze, Burgundi, Kávébarna, Antracit, Tölgy, Vörösbarna, Ezüstszürke, Toszkána,  Kék, Smaragdzöld, Zöld, Antik szürke, Őszi levél, Antik Firenze

 

 

Gerard® Hódfarkú

 

A Gerard Hódfarkú sikerének titka, hogy úgy a hagyományos, mint a modern épületek előnyére válik a tetőszerkezet tiszta vonalvezetése, mintázott, de elegáns megjelenése. Speciális profilja biztosítja a tökéletes átfedést és a szilárd összekapcsolódást. A gyár fejlesztésének köszönhetően még erősebbé vált ez a korábbról már ismerős forma.

 

 

 

  Elérhető színek:

Sötétszürke, Mélyfekete, Firenze, Vörös, Ezüstszürke, Kék, Smaragdzöld, Kávébarna, Antracit, Tölgy, Vörösbarna, Antik szürke, Antik Firenze

 

 

 

Gerard® Milano

 

Gerard Milano egyesíti magában az acél erejét a régi Itáliát idéző klasszikus, elegáns megjelenéssel. Az építészek és a kivitelezők nagy élvezettel dolgoznak a Milano lágy hullámaival, kihasználva a roppant erős mintázat sokoldalúságának előnyeit a különböző tetőtípusok széles skáláján.

 

 

 

  Elérhető színek:

Firenze, Antracit,Tölgy, Vörös, Vörösbarna, Smaragdzöld, Kávébarna, Toszkána, Kék, Burgundi, Antik Firenze

 

 

Gerard® Fazsindely

 

A Gerard Fazsindely megtévesztésig hasonlít a természetes fazsindelyre. Alapanyaga azonban – a Gerard tetőcsalád többi tagjához hasonlóan – acéllemez, így nincs szükség fák kivágására ahhoz, hogy a természetes fazsindely küllemét megkapjuk. Ezzel nem csak erdeink faállományát védjük, hanem megóvjuk házunkat a természetes fazsindely hátrányaitól, ill. a száraz évszakban a tűz keletkezésének lehetőségétől.

 

 

 

  Elérhető színek:

Antracit, Tölgy, Vörös, Kávébarna, Firenze, Őszi levél, Ezüst szürke, Smaragd zöld, Kék, Zöld, Toszkána, Mélyfekete, Avar

 

 

Gerard® Zsindely

 

A Gerard Zsindely a háromdimenziós zsindelyek élményét nyújtja, megkímélve bennünket a teljesen bedeszkázott tető magas költségeitől. Lenyűgöző szépségéhez tartósság és egyedülálló megbízhatóság párosul. A Gerard Zsindely a modern zsindelyekhez hasonlóan úgynevezett antik, vagy árnyékolt színekben kaphatóak.

 

 

 

  Elérhető színek:

Mélyfekete, Naplemente, Avar, Szürkület, Antracit, Zöld, Esőerdő

 

 

SZÍNVÁLASZTÉK


 

Energiahatékonyság használat során

Hűtés: Acél alapanyagának köszönhetően a Gerard tetőcsalád, bár gyorsan felmelegszik, de nagyon gyorsan le is hűl. Ezért nyáron, nagy melegben, éjszaka a légkondicionáló berendezés használatát mellőzhetjük, sőt reggel sem szükséges azonnal bekapcsolni.A kivitelezés során alkalmazott hatékony tetőszellőztetési megoldás (méterenként 97 cm2 átszellőző keresztmetszet) tovább javítja a komfortos hőérzet kialakulását. Az ezüstszürke színű Gerard tetőfedő anyag pedig hab a tortán, hiszen az Egyesül Államokban elnyerte az Energy Star védjegyet.Fűtés: A közhiedelemmel ellentétben a tetőfedő anyag nem hőszigetel, hőszigetelés céljából hőszigetelő anyagot kell alkalmazni. Bizony az olyan „vékony acéllemezhez” – mint amilyenből a Gerard tetőcsalád készül – sem kell vastagabb hőszigetelő anyagot beépíteni, mint a hagyományos tetőcserepekhez.

 

 

Hosszú élettartam – 50 év garancia!

Az alucink ötvözettel bevont acéllemeznek és a speciális rétegfelépítésének köszönhetően korrózióálló és rendkívül tartós. Éppen ezért 50 év gyártói garanciát adunk termékeinkre.A többrétegű szerkezet a kőzúzaléknak köszönhetően a legextrémebb időjárásnak is ellenáll, az acél pedig nagy teherbírást biztosít.Ez az alumínium-cink ötvözet 9-szer hosszabb élettartamot nyújt a Gerard  tetőcsalád elemeinek, mint más acél alapanyagú tetőfedő anyagok tiszta cink bevonata.A korrózióállóság növelését a lemez mindkét oldalán további műanyag bázisú védőbevonattal biztosítják. Ezeket a rétegeket azonban csak a formára préselés után hordják fel a felületre, így az egyes bevonatok ráncosodása, vagy hajszálrepedések keletkezése kizárt.