Prefa Ereszcsatorna rendszerek

Függő ereszcsatorna:

A legmagasabb igényekre

A PREFA felületnemesítés garantálja az értékállóságot és a hosszan tartó minőséget. Kemény gyakorlati igénybevétel mellett sok év elteltével is működőképesek és szépek maradnak.

A PREFA félkörszelvényű ereszcsatornák évtizedek óta bizonyítanak, a részletekre is kiterjedő kifinomult megoldásokkal mindenkit megnyernek. A 11 standard színt és minden kívánt különleges színt (RAL és NCS színrendszer) felvonultató széles kínálati paletta gyakorlatilag minden kialakítási változatot lehetővé tesz. A szín a színben megoldástól a kontraszt színekkel kihangsúlyozható érdekes építészeti megoldásokig – minden lehetséges.

A PREFA félkörszelvényű ereszcsatornákat színes bevonatú alumíniumszalagokból gyártjuk. A PREFA alumíniumtermékek alapanyaga az EN 573, illetve a DIN 1725 szabvány szerinti ötvözet. A félkörszelvényű ereszcsatornák és lefolyócsövek bevonata Coil-Coating eljárással készül és megfelel a brüsszeli székhelyű ECCA (European Coil Coating Association) szigorú előírásainak.
A – 30 °C-tól + 80 °C-ig
tartósan hőmérsékletálló
termék megfelel a kültéri építészet követelményeinek. A lakkréteg alakítható és az általános időjárási hatásokkal szemben ellenálló. A Coil-Coating gyártást szigorú minőségellenőrzés kíséri. A rétegvastagság, fényességi fok, színárnyalat, lakkréteg szilárdsága, festék tapadása, festék kötése, alakváltozási ellenállás és festékkikeményedés fontos vizsgálati kritériumok. Ehhez jön még a tartós viselkedés vizsgálata sópermet teszttel és a szabadban, természetes időjárási viszonyok között.

A PREFA félkörszelvényű ereszcsatornák előnyei:

  • korróziómentes és hosszú élettartamú, mert alumíniumból készül
  • bevizsgált eredeti minőség
  • a 11 standard szín és a különleges színek kreatívan alkalmazhatók
  • különösen karbantartásmentes
  • széles választékú ereszcsatorna-tartozékok

Félkörszelvényű ereszcsatorna méretek (elemhossz 6 m):
25-ös, 28-as, 33-as, 40-es

Alumínium lefolyócsövek (elemhossz 3 m):
Ø 80 mm, Ø 100 mm, Ø 120 mm, Ø 150 mm

 

Függő ereszcsatorna tartozékok:

572_alu-dachrinne_16_zbhPREFA félkörszelvényű ereszcsatornák

250, 280, 333, 400, 6 m/3 m

 

PREFA csatornatartó elem

 

 

PREFA csatorna végelem

(kezdőelem)

 

PREFA ereszcsatorna szeglet

90°

PREFA betorkoló

Ø 80, Ø 100, Ø 120 és Ø 150

 

 

PREFA függő ereszcsatorna dilatációs elem

 

 

PREFA lefolyócső

Ø 80, Ø 100, Ø 120 és Ø 150

 

PREFA állványcső bilincs

M10 menettel

 

PREFA csőbilincs M10 menettel szár nélkül

 

PREFA lefolyócső könyök 72°

 

 

 

PREFA lábazati elem

Ø 80, Ø 100, Ø 120 és Ø 150

 

 

PREFA esővíz kivezető

Ø 80, Ø 100 és Ø 120
420 mm hosszú

PREFA csőbetorkoló elem

Ø 80 x Ø 80, Ø 100 x Ø 80,
Ø 120 x Ø 80, Ø 100 x Ø 100,
Ø 120 x Ø 100, Ø 120 x Ø 120

 

PREFA beütő csavarszár

Világosszürke műanyag takarósapkával

 


 

 

 Négyszögszelvényű ereszcsatorna:

 

 

 


 

 

Fekvőeresz csatorna:

 

 

 

 

 


 

Négyszögszelvényű lefolyócső:

A négyszögszelvényű alumínium lefolyócső-rendszer új mértéket jelent a tető vízelvezetésében. A visszafogott és elegáns megjelenésnek köszönhetően optimálisan alkalmazható a modern építészetben. A PREFA vízelvezetési rendszere 12 különböző elemből áll:  négyszögszelvényű lefolyócső a négyszögszelvényű ereszcsatornával harmonizáló méretekben, különböző, 72º-os csőívek, négyszögszelvényű csonkkal kialakított betorkoló és vízgyűjtő üstök.

 

Az innovatív alumínium elemek robusztus kialakításuknak köszönhetően meggyőzőek. Ennek megfelelően a 100 mm oldalhosszúságú, préselt alumínium profilból készült lefolyócső 1,6 mm vastag, hátoldalán a rögzítőelem (bilincs) fogadására kialakított, végigfutó rögzítősávval készül.  Az újszerű megjelenés mellett pont ez a rejtett, M10-es menettel ellátott rögzítési mód hangsúlyozza a minimál-megjelenést a homlokzaton.

 

A tökéletesre hangolt kiegészítők egyszerű és gyors kivitelezést tesznek lehetővé. *A PREFA négyszögszelvényű lefolyócső a 01 barna, 02 antracit és 07 világosszürke színekben, porszórt bevonattal raktárról elérhető, de rendelésre bármely RAL-színben szállítható. Egyedi rendelés esetén hosszabb szállítási határidővel, és felárral kell számolni.

 

Négyszögszelvényű-lefolyócső méretek:
100 x 100 négyzetes, a négyszögszelvényű ereszcsatornához igazított átmérőkkel
Hosszak: 3.000 mm és 1.500 mm
Anyagvastagság: 1,6 mm végigfutó rögzítősínnel (a bilincs szerepét tölti be)