Prefa Tetőfedési rendszerek

Classic elem:

A PREFA Classic elemek csupán 2,3 kg/m² súlyukkal a létező legkönnyebb, ugyanakkor legstabilabb tetőanyagnak számítanak. Csupán négy Classic elemmel egy egész négyzetméter tetőfelület befedhető. A 8 standard színnel és a széles választékú tartozékprogrammal igényes megjelenésű és rendkívül hosszú élettartamú tetők készíthetők.

 

 

 

Zsindely elem:

A PREFA Zsindely elemek egyesítik magukban az ezerszeresen bevált rombikus zsindelyformát a csúcstechnológiájú alumínium jövőbemutató tulajdonságaival. Ez teszi a PREFA Zsindely elemet a régebbi szerkezetű épületek tökéletes tetőfedő anyagává. A PREFA Zsindely elemeket a klasszikus tetőszerkezetek mellett egyre inkább alkalmazzák modern stílusú épületek fedésére is. A sok standard szín gondoskodik a szép és harmonikus tetőfelületekről. A szükséges biztonságot a hossz- és keresztoldali korcok garantálják. Ezáltal időjárásálló és biztonságos kötés jön létre.

 

Tetőfedő rumbusz:

Az innovatív Tetőfedő rombusz érdekes formájával tűnik ki a PREFA tetőelemek közül. A pikkelyfedésű tetőkön harmonikus fény- és árnyjáték figyelhető meg, ami az egyes tetőfedő rombuszok úgynevezett bordanyomása miatt jön létre. A tetőfedő rombuszok a falcolt fektetési technikával tökéletesen illeszkednek a komplett PREFA tetőrendszerbe.

 

 

 

Mini rombusz:

A színes bevonatú alumíniumból készült modern és innovatív burkoló anyagok lehetővé teszik az építtetők számára, hogy az épület építészeti különlegességeit hatásosan kihangsúlyozzák. A PREFA mini rombuszok, amelyekkel kisebb homlokzatfelületek, oromzat, kémények és erkélyek tetszetős egyedi kivitelben burkolhatók, sajátos jelleget kölcsönöznek az épületnek. Olyan optikailag megnyerő színminták hozhatók létre, amik minden épületet összetéveszthetetlenné tesznek. Ezek az elemek formájuk, anyaguk és a 10 standard szín alapján különösen alkalmasak arra, hogy más homlokzati elemekkel kombináljuk őket.

 

FX 12 tetőfedő panel:

MEGNYERŐ DESIGN Az új FX.12 tető- és homlokzatburkoló panel különleges felületével hívja fel magára a figyelmet: A szabálytalanul elhelyezkedő törések fény-árnyék játékot teremtenek úgy, hogy a panelek a Nap állásától függően mindig más képet mutatnak. Az épületet a fény „életre kelti“.

MŰSZAKI RAFINÉRIA
A töréseknek az esztétikán kívül funkcionális hátterük is van: tovább merevítik a paneleket, melyek így nagyobb terhelnek állnak ellen azonos anyagvastagság mellett.

A gyártás során gondoskodunk róla, hogy minden egyes darab egyedi mintázatot kapjon, a törések mintázata nem ismétlődik, és nagy felületek esetén is szabálytalan marad.

További műszaki különlegesség a kónikus szögfalc, mely egyszerre több feladatot is ellát:

–       Optimális védelem csapóeső és nedvesség ellen
–       A keresztirányú hőtágulás felvétele
–       Az öntisztulás javítása a piszok javított lemosódásával

GYORS ÉS EGYSZERŰ BEÉPÍTÉS
A felső falc kiegészítő éle lehetővé teszi, hogy az FX.12 tető- és homlokzatburkoló panelt, mint egyedüli kiselemes burkolatot kiegészítő hafter nélkül, az előre perforált lyukak segítségével közvetlenül rögzítsük az alátétszerkezeten.

A 2 különböző méret (hosszú és rövid elemek) biztosította szabálytalan eltolás, ami az optimális megjelenéshez különösen fontos, még egyszerűbben kivitelezhető.

A LEGMAGASABB MINŐSÉG
Az FX.12 tető- és homlokzatburkoló panel természetesen a megszokott PREFA színválasztékban, 40 év PREFA szín- és alapanyag garanciával rendelhető.

 

Állókorc

Prefalz:

A PREFALZ ® hajlékonyságának köszönhetően könnyebben formálható, mint a legtöbb hasonló korcolt anyag. A tervezőknek számos kreatív felhasználási lehetőséget kínál a tető és homlokzat kialakításához.

Beépíthetőség: A PREFALZ 3º feletti (Magyarországon 5º feletti) tetőhajlásszög esetén alkalmazható.

Javaslat: A tartószerkezet hajlásszögét célszerű 7º-nál (13%) nagyobbra tervezni, e felett a fedés kialakítása nem igényel az általánostól eltérő megoldásokat.

A feldolgozás a bádogos szakma irányelvei szerint történik.

 Termékelőnyök

 • Széles választékú PREFA rendszer-tartozékok
  (hafterek, hófogó, …)
 • Sokoldalúan alkalmazható – a lebegő íves tetőtől a bonyolult tetőfelépítményekig, kupolatetőkig vagy nagy felületű tetőkig
 • 13 standard szín raktárról kapható
 • Sima és stukkó felülettel szállítható
 • Tartósan megmaradó minőség
 • Gazdaságosan, egyszerűen és problémamentesen feldolgozható alacsony külső hőmérsékleten is (0 °C alatt is)*
 • Csekély súly (kb.1,23 kg/fm = kb. 1,89 kg/m² – 650 mm szalagszélességnél)
 • Hosszú élettartam
 • Teljes egészében újrahasznosítható
 • Nem rozsdásodik
 • Kívánságra (csak sima felület esetén) védőfóliával is szállítható

* a hőtágulást figyelembe kell venni!