Polmetal Pruszynski

CSEREPESLEMEZEK

 

A cserepeslemez az egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedését szolgálja. A többfajta felületen való felhasználhatósága, valamint a széles színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk. A lemezek szélessége 1,10 méter, és a könnyű kivitelezhetőség érdekében maximálisan 5,35 méter hosszúságú lehet. Annak köszönhetően, hogy a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimális mennyiségre csökken. A cserepes lemez súlya mindössze kb. 5 kg/fm, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb. A cserepes lemezeket olyan épületek tetőinek befedésére lehet használni, amelyeknek dőlésszöge nem kisebb, mint 8° (14%).

A cserepeslemez alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni, abból a célból, hogy felvegye és levezesse a lemezen esetlegesen lecsapódó párát.

A lemezek rögzítését az EPDM gumis gyűrűvel ellátott 4,8 x 35 mm önfúrós csavarok szolgálják. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezeket egymás között 4,8 x 19 mm-es önfúrós csavarokkal rögzítjük. A felhasznált csavarok száma kb. 7-8 db/felület m2-re ami a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ.

A szegélyelemek ugyanabból a lemezből, színben és bevonattal készülnek, mint a cserepes lemez.

A cserepeslemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.
Bevonati rendszer:

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont cserepes lemezek garantálják a hosszú élettartamot, és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.

A lemezek 25 µm fényes poliészter, vagy 35 µm matt poliészter, illetve 50 µm pural festékbevonattal készülhetnek, ami a horganyréteg, passziváló réteg, és primer réteg felett helyezkedik el.

 

                             ARAD CLA                                                         SZAFÍR                               

                                                                           

arad-cla

szafir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                            KRON                                                            SATJAM BOND

 

kronsatjam-bond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                       ARAD PRU

arad-pru

Modulméretes cserepes lemezek:

2012 novemberétől Lengyel anyacégünk megkezdte a modulméretes cserepes lemez gyártását amely ARAD PRU névre hallgat, különlegessége, hogy egy illetve dupla modul méretben kapható, speciális PURMAT, 50 μm PURAL MATT festékréteg bevonattal amelyre 30 év garanciát vállalunk, rendkívül UV álló és nincs elszíneződés! Az ARAD PRU modulméretes cserepes lemez előnye, hogy rendkívül alacsony, kevesebb mint 7% veszteséggel szerelhető bonyolultabb kialakítású tetőknél is, továbbá a rejtett csavarozásnak köszönhetően esztétikusabb tetőfelületet érhetünk el.